Strani

nedelja, 26. september 2010

Naj živi debelost!





Ste letos že nabirali gobe, obirali sadje? Kaj pa kostanj? 
Četudi ne delate tega, greste pa v trgovino ali tržnico po sadje, morda še kostanj. Hodite po ljubljanjski tržnici in opazujete sadje, ki ga skrbno nastavijo kupčevim očem. Debele hruške, take še z rdečkasto lupino, debele breskve, debele nektarine....
No, če pa nabirate jurčke, ste med tistimi, ki  sanjamo o velikem jurčku. Takem kilskem. Morda takega kot je našel B. Ambrožič z Ljubnega, ki je svojo najdbo objavil  http://bojanambrozic.spaces.live.com/blog
  Meritve so pokazale da tehta neverjetnih 820 gramov. Premer klobuka meri 24 cm, vred z betom pa meri v dolžino (oz. v višino) 30 cm.
Bravo Bojan!


Da smo debeluške zelo cenjene, je tudi cena umetnine britanskega slikarja Luciana Freuda,  ki je na dražbi postavila nov svetovni rekord. Postala je najdražja umetnina še živečega umetnika. Zanjo so plačali 33 milijonov dolarjev.

Lucien Freud: Benefits Supervisor Sleepinghttp://www.rtvslo.si/kultura/drugo/33-milijonov-dolarjev-za-debelusko/155170

Lucian Freud je  vnuk znamenitega psihoanalitika Sigmunda Freuda.

Danes zjutraj sva s Štefanom odšla v gozd. Rekla sva, da greva samo pogledati kako je s kostanji. A ko sva prispela, sva se navdušeno začela priklanjati in pobirati srednje velike kostanje. Ko sva zagledala zares velike in debele kostanje, naju vsi manjši niso več zanimali.
torej sem se klanjala samo še debelim. Kostanjem seveda. 

2 komentarja:

  1. Ja se strinjam, debelost v pravem pomenu besede je marsikje dobrosošla.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličen članek. 24ur, Žurnal24, ter podobni bi se morali vprašati kakšne avtorje člankov imajo, saj se njihovi članki s tem sploh ne morejo primerjati.

    Tudi sama sem se mnogokrat spraševala, zakaj ljudje, ko vidijo debelega človeka, takoj začnejo z obtoževanji in s sovražno nastrojenostjo proti njim, po drugi strani pa vsi obožujejo debela jabolka, hruške, kostanj ipd.
    Sedaj vem odgovor. Očitno vidijo v nas konkurenco na vseh področjih. :)

    Še enkrat vse pohvale avtorju članka za res odličen članek.

    Naj živi debelost...:)

    OdgovoriIzbriši